STICHTING PECA

PAKISTANI EUROPEAN CHRISTIAN ALLIANCE

WIE WIJ ZIJN

Stichting PECA is een in Nederland geregistreerde organisatie die zich internationaal in zet voor Pakistaanse christenen in nood vanuit een bijbelse opdracht. 

WAT WE DOEN

Stichting PECA zet zich in voor vervolgde Pakistaanse christenen door het bieden van, onderdak, levensonderhoud, medische hulp, (geestelijk) onderwijs, juridische hulp & bemoediging.

WAT U KUNT DOEN

Bid voor de Pakistaanse christenen in nood en voor het werk van Stichting PECA. Help mee aan de bewustwording in Nederland en steun Stichting PECA.

NIEUWS UPDATES

Regenseizoen zorgt voor problemen

Pakistan is in vele opzichten een land van extremen. Ook het weer en klimaat is vaak extreem. Koude winters, hete zomers en daarbij ook een regenseizoen. Dit laatste zorgt momenteel voor grote problemen. 

Lees meer »

Oudergesprekken begin schooljaar

Het schooljaar in Pakistan begint en eindigt op andere tijden als dat in Nederland gebruikelijk is... Afgelopen week waren er oudergesprekken voor het begin van het nieuwe schooljaar. Onderstaand een kort foto verslag. 

Lees meer »

Bezoeken aan de steenfabrieken

Wekelijks bezoekt het bestuur van The Saviours Welfare de steenfabrieken, om te onderzoeken welke gezinnen vrijgekocht kunnen worden en geplaatst kunnen worden in een andere baan. Afgelopen week zijn er tijdens het bezoek veel foto's genomen. Onderstaand een kort foto verslag. 

Lees meer »

Drukte bij de waterpomp

In Pakistan zijn de tempraturen nog steeds erg hoog, 40 graden +. Zoals in onze eerdere berichten naar voren kwam zijn hier veel maatregelen voor genomen zijn. Dit zorgt ook voor grote drukte bij de waterpomp. 

Lees meer »

Hittegolf in Lahore, Pakistan

In Lahore is er sprake van een hittegolf, de tempraturen lopen op tot 46 graden. Veel mensen in de sloppenwijk wonen in 1-kamer woningen deze zijn klein en worden erg heet. TSW heeft de kerk beschikbaar gesteld voor de mensen in de sloppenwijk om koelte en rust te vinden, de kerk is namelijk erg koel door de dag heen. Ook is er in de gang tussen de beiden gebouwen een groot vat met koud water gezet, hier kunnen mensen koel water drinken. De Savioursschool is gewoon open de lessen beginnen nu om 7 uur in de ochtend tot 10 uur in de ochtend. Kinderen hoeven in de extreme hitte overdag geen onderwijs te volgen. 

Lees meer »

Moederdag in de Saviourschurch

In Pakistan zijn vrouwen veel al ondergewaardeerd en hebben vrouwen minder kans op belangrijke functies. Onderdrukt worden de Christelijke vrouwen die zich niet houden aan de regels van de Islam. Er is in het land veel blasfemie, gedwongen bekeringen van vrouwen naar de Islam. Christelijke vrouwen hebben het lastig in Pakistan en het is een lange weg te gaan om de situatie te verbeteren en te veranderen. 

Lees meer »

Colourweek op de Savioursschool

In de Savioursschool wordt gewerkt aan een creatief thema: 'kleuren' dit werd voornamelijk gedaan aan de hand van vruchten zoals de watermeloen. In de afgelopen tijd was het lastig dit soort thema's te behandelen vanwege de lock downs voor het corona virus. Nu alle 300 kinderen dagelijks weer op school zitten kunnen ook competenties al creativiteit en onderlinge contacten verbeterd worden. Onderstaand een aantal foto's 

Lees meer »

Kerkdienst op Palmzondag

Afgelopen zondag was het palmzondag, er wordt op Palmzondag door christenen de blijde intocht van Jezus Christus in Jeruzalem gevierd. Palmzondag is de laatste zondag van de 40-dagentijd en de laatste zondag voor het paasfeest. 

Lees meer »

Lente festival in de Saviourschurch

Deze week is er lentefestival georganiseerd op het plein van de Savioursschool... De kinderen konden bezig zijn rondom het thema lente en konden onder anderen een potje schilderen en hierin een plant planten. 

Lees meer »

Kerkdienst in de Saviours Church

Afgelopen zondag waren er net als elke andere zondag kerkdiensten in de Saviours Chruch. Het bestuur van Stichting PECA ontving deze mooie foto's een helemaal volle kerkzaal met ouderen, volwassenen en erg veel kinderen! 

Lees meer »