Update werk van Stichting PECA

Gepubliceerd op 31 maart 2024 om 14:53

Hij heeft onze zonden gedragen met zijn lichaam aan het kruishout, opdat wij, dood voor de zonde, rechtvaardig zouden leven. Door zijn striemen bent u genezen.
1 Petrus 2: 24

Het is Pasen, we mogen leven met de wetenschap dat Jezus is opgestaan en Hij leeft! Een bijzondere tijd die we hier in Nederland in alle vrijheid kunnen vieren! Vandaag is het tweede paasdag en ook in Pakistan zijn diensten. Vrijdag waren er diensten om Christens lijden en sterven te gedenken op Goede vrijdag, gisteren (zondag) en vandaag zijn er diensten waarin Jezus zijn opstanding wordt gevierd, Pasen.

Afgelopen weken in Paksitan waren de resultaten uitreikingen, de schoolseizoenen lopen in Pakistan anders dan we in Nederland gewend zijn. Naast de schoolresultaten zijn ook diploma's van het naaicentrum verstrekt. De resultaten waren goed en veel kinderen kunnen een klas opschuiven of hebben met een erkend diploma de school kunnen verlaten. Een erkend diplomam, betekend een diploma van een door de staat Pakistan erkende school, die jaarlijks geaudit wordt en voldoet aan alle geldende eisen. Als bestuur van Stichting PECA zijn we dankbaar en trots op het bestuur ter plaatse dat ook dit jaar (2023) de school geaudit is en alle certificaten verstrekt zijn.

 

Eén van de key-drivers voor het project ter plaatse is het door-breken van de cirkel van armoede. Met een erkend diploma (basisschool en ook voortgezetonderwijs) kunnen de kinderen na de Savioursschool ook daadwerkelijk doorstuderen op een vervolgopleiding.

 

Het is goed te vermelden dat ook het jaarverslag over 2023 gepubliceerd is op de website van Stichting PECA even als een verslag met enkele gezinnen die zijn vrijgekocht in 2023. Deze twee publicaties geven een beeld van het werk van Stichting PECA in 2023. Met name het jaarverslag laat ook zien hoe de situatie in Pakistan ontwikkeld, waarin ook aandacht is voor stijgende vaste kosten binnen het project.

Namens het bestuur van Stichting PECA wil ik u vragen ook op deze tweede Paasdag aan de Christenen in Pakistan te denken die het verre van gemakkelijk hebben. Er zullen tijdens de Paasdagen pakketten uitgedeeld worden aan medewerkers bij het project, gemeenteleden en omwonenden. Wilt u voor deze Pakistaanse Christenen bidden en waarmogelijk ook financieel uw bijdrage geven.

Stichting PECA, 01. 04. 2023.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.