NIEUWS - 2019

Polio vaccinatie

Het bestuur van de Savioursschool heeft zich aangemeld voor een vaccinatie onder basisschool kinderen in heel Lahore. De overheid heeft dit goed gekeurd, de kinderen krijgen een vaccinatie die heel belangrijk is voor hun weerstand. Dat deze vaccinatie gegeven kan worden is erg mooi! 

Lees meer »

Kerstvoorstelling van het hostel

De kinderen van het hostel hebben veel geoefend om bij Kerst een mooie voorstelling te geven op het podium van de Saviours Church. Met zang, dans en toneelspel werd de komst van Jezus in deze wereld op een mooi manier uitgebeeld. 

Lees meer »

Gods licht in een donkere wereld

Khaliq Nagar een van de sloppenwijken van Lahore, een plek waar het donker is, niet alleen door de tijd van het jaar, maar ook door de grootte mate van Christenvervolging. Toch is er in deze donkere sloppenwijk een groot lichtpunt de Saviourschurch, Gods evangelie midden in de donkere wereld. Met kerst werd Gods belofte werkelijkheid, met kerst kwam het licht naar de wereld. 

Lees meer »

Kinderkerstfeest in de Saviours Church

Zaterdag 14 december, mocht er een kerstviering zijn met de kinderen van de zondagschool en kinderen van andere kerken uit de sloppenwijk: 'Khaliq Nagar'. Zoals te zien is op de foto's was het een heel feest, met erg veel kinderen! 

Lees meer »

Het kookgebouw is in gebruik genomen.

Het nieuw 'mud made' kookgebouw waarover eerder te lezen was in een nieuwsbericht is in gebruik genomen. Er worden bij de vuurplaats door middel van een verhitte schaal een aantal chapaties gemaakt! Dit is een typisch Pakistaans brood, die bijvoorbeeld op gerold kan worden met een rijstgerecht er tussen. In Lahore zijn ze erg blij met de bouw van dit kookgebouw omdat gas nog wel eens schaars kan worden in de winter. 

Lees meer »

Doopdienst in de Saviours Church

Zondag 8 december was er een Doopdienst in de Saviours Church. Het is mooi om te zien dat de mensen die in de afgelopen jaren tot geloof zijn gekomen hun kinderen nu ook laten dopen. De diensten in de Saviourschurch zijn erg belangrijk, de kinderen van de kerk en het hostel bezoeken deze diensten met hun ouders, daarnaast komen ook vele anderen uit de sloppenwijken naar de Saviourschurch om de diensten te bezoeken, hieronder zijn veel arbeiders van de steenfabrieken. 

Lees meer »

Elke avond is er catachese!

Dagelijks wordt er voor de kinderen en volwassenen catechese georganiseerd in de Saviourschurch. Voor in de kerkzaal ziet u Sylvester Bhatti, van de stichting PECA onderwijs geven vanuit de bijbel. Erg mooi is het om te zien dat bijna de hele kerk vol zit! Ook wanneer Sylvester gewoon in Nederland is gaan de catechese door, de plaatselijke pastor verzorgt dan de avond. 

Lees meer »

Het nieuwe (extra) kookgebouw

Het duurt niet lang meer en het is alweer winter in Pakistan. Omdat gas kostbaar is in Lahore, is er een nieuw (extra )kookgebouw gemaakt. Dit gebouw is 'Mud made', heel primitief dus maar wel erg belangrijk! Er kan gekookt worden voor de kinderen in het hostel door middel van hout. Zo hoeft er niet met gas gekookt te worden. 

Lees meer »

Tempratuur neemt af

Dit jaar werd het vroeger koud als normaal, het beddengoed werd daarom dit jaar wat vroeger opgevuld met katoen. Door de toevoeging van katoen in de dekbedden wordt het dikker en warmer. Veel kinderen hebben last van de 'smog' in Lahore, waardoor ze last hebben van longinfecties, ook hiervoor is een warme deken belangrijk. De dekens die worden gebruikt zijn oude en verslijten elk jaar meer en meer! Wilt u bijdragen aan de aanschaf van nieuw dekens?

Lees meer »

Schooluitje Savioursschool

De kinderen van de Savioursschool zijn samen met hun leerkrachten wezen picknicken in het park! Er was gelegenheid voor spelletjes, eten en Bijbels onderwijs. Zo konden de kinderen bijvoorbeeld waterfietsen. De leerkrachten geven aan dat het een zeer geslaagde middag is geweest! 

Lees meer »

Bewustwordings campagne Savioursschool

8 November 2019, De Savioursschool heeft een grote bewustwordingscampagne rondom het thema 'Smog' georganiseerd in de provincie Punjabin in Pakistan. De studenten en het schoolpersoneel maakten samen deel uit van de campagne door, door de straten van Khaliq Nagar te marcheren. 

Lees meer »