STICHTING PECA

PAKISTANI EUROPEAN CHRISTIAN ALLIANCE

WIE WIJ ZIJN

Stichting PECA is een in Nederland geregistreerde organisatie die zich internationaal in zet voor Pakistaanse christenen in nood vanuit een bijbelse opdracht. 

WAT WE DOEN

Stichting PECA zet zich in voor vervolgde Pakistaanse christenen door het bieden van, onderdak, levensonderhoud, medische hulp, (geestelijk) onderwijs, juridische hulp & bemoediging.

WAT U KUNT DOEN

Bid voor de Pakistaanse christenen in nood en voor het werk van Stichting PECA. Help mee aan de bewustwording in Nederland en steun Stichting PECA.

NIEUWS UPDATES

Veel besmettingen in de sloppenwijk!

De afgelopen weken waren in Pakistan heftig te noemen. Veel mensen in Khaliq Nagar, de grootste sloppenwijk in Lahore, hebben corona gekregen. Ook leden van het bestuur zijn ziek geweest van het virus, velen zijn al weer aan de beterende hand en sommige zijn al helmaal genezen. Toch zijn veel inwoners van slopennwijk erg ziek geweest. 

Lees meer »

Inflatie in Pakistan erg hoog!

In Pakistan is de inflatie erg hoog en is het minimumloon gestegen. Dit zorgt ervoor dat de mensen die in Pakistan zijn betrokken bij project: ‘The Saviours Welfare’ een loonsverhoging krijgen zodat er wordt voldaan aan de vernieuwde wetgeving. Het bestuur van Stichting PECA en ook het bestuur van het project ter plaatse vinden het belangrijk om goed te zijn voor het personeel dat er elke dag voor zorgt dat het project draaiende blijft en er Christelijk onderwijs wordt gegeven in een land waar dat juist vermeden wordt. 

Lees meer »

Het werk van Stichting PECA gaat door!

Het gaat ‘eindelijk’ de goede kant op… Dat hoor je de laatste tijd veel in Nederland… Wat is het mooi dat in Nederland alles versoepeld wordt en dat er weer veel mogelijk is… Nog mooier is dat het ook in Pakistan goed gaat! Alle maatregelen zijn zo ongeveer versoepelt en langzaam, maar gestaag start de samenleving weer op. 50a 60 procent van de inwoners van de sloppenwijk zit nog wel zonder werk… De fabrieken zijn nog niet open en draaien nog niet op volle sterkte. Noodhulp in de vorm van voedselpakketten is dus nog steeds nodig. De verwachting is dat dit over verloop van tijd afgebouwd kan worden en gezinnen weer steeds meer zelfredzaam zijn…

Lees meer »

School en kerk geopend in begin 2022

2022 is nu ongeveer een maand onderweg. De kerk, school, het hostel en de andere projecten die vallen onder project: 'The Saviours Welfare' zijn werkende. Er kan (Christelijk) onderwijs gegeven worden en de kerken zijn geopend. Dit is mooi aan het begin van een jaar waarin ook het corona virus nog een rol gaat spelen. 

Lees meer »