HET VRIJKOPEN VAN SLAVEN

In 2017 en 2018 is de stichting gestart met een project om mensen vrij te kopen uit steenfabrieken wanneer er sprake is van een situatie met uitzichtloze schuldposities en het niet kunnen terugverdienen van geld vanwege medische redenen. 

Veel arbeiders komen vroeg of laat ten gevolge van medische onkosten in een situatie terecht dat ze geld moeten lenen van de eigenaar van de steenfabriek. Met de medische klachten en de schuld waar toe ze niet in staat zijn om terug te betalen ontstaat er een uitzichtloze situatie. 

Middels een project gestart in 2016 zijn er in de afgelopen jaren, tientallen slaven vrijgekocht en zijn middels begeleiding geholpen aan een andere minder zware baan. Of ze zijn geholpen met het opzetten van een eigen bedrijf middels microkrediet (transport van stenen, winkeltjes, naaiateliers etc.). 

In sommige gevallen is ervoor gekozen om alleen de schuld in te lossen, waardoor het inkomen voor het desbetreffende gezin weer toenam. 

Onder de arbeiders van de verschillende steenfabrieken wordt pastoraal gewerkt en zijn er gebedsbijeenkomsten onder leiding van de Saviourschurch. 

Onderstaand is een informatiesheet te lezen met meer informatie over het project, tevens kan het document als promotiemateriaal verspreid worden. Ook is er een gids met een aantal verhalen over vrijgekochte slaven. 

Informatiesheet Vrijkopen
PDF – 579,3 KB 351 downloads
Stichting PECA Vrijkopen steenfabrieken 2021
PDF – 1,6 MB 355 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.