Update corona situatie Pakistan september

September, een maand waarin in Nederland de scholen openen, de kerken vollopen en iedereen naar zijn werk kan gaan… In Pakistan is de situatie anders, de afgelopen zomer was relatief rustig, nu is dat allerminst zo.

Er is zoals al zo vaak eerder een lock down afgekondigd, Pakistan gaat opnieuw op slot. Kerken mogen niet open, ook niet met aangepaste maatregelen en de school is dicht. Veel dagloners, hadden voor de lock down al geen werk. De steenfabrieken draaiden wel, echter onder aangepaste omstandigheden met minder werknemers. Slechts  25% van de Christenen in de sloppenwijk had werk. Nu is de situatie dus weer een totale lock down, waardoor al het werk stil ligt.
Waar we in Nederland onze zegening mogen tellen met de uitgebreide vaccinatiecampagne, ligt dat in Pakistan nog lastig. Er is slechte voorlichting, er is veel achterdocht naar de vaccines en voor inwoners van de sloppenwijk zijn de vaccinatielocaties slecht te bereiken.

De noodhulp actie, die in maart 2020 is opgezet is nog steeds van grote waarde in de sloppenwijk! Naast de noodhulp in de vorm van voedselpakketten, wordt er ook voorlichting gegeven en wordt er geholpen met het maken van een vaccinatie afspraak en het transport naar de vaccinatie locatie. Stichting PECA is dankbaar voor de steun die er de sinds maart 2020 is geweest en vraagt nog steeds om uw steun!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.