Noodhulp actie nog dagelijks nodig!

Het werk in Pakistan gaat door, ook tijdens een coronacrisis, er wordt nog dagelijks (Christelijk) onderwijs gegeven op de scholen in de sloppenwijk en zondags worden er Protestantse kerkdiensten belegd. Dit wordt bemoeilijkt door een ‘Smart Lockdown’ die tot januari 2022 duurt. Veel Christenen zitten nog steeds zonder werk en hebben erg te lijden onder de situatie die maar blijft voortduren. Stichting PECA probeert met project: ‘The Saviours Welfare’ hulp te bieden waar dit kan. Momenteel wordt er nog veel voorlichting gegeven over de vaccinatiecampagne in Pakistan, met als resultaat dat 60% van de volwassenen in de sloppenwijk is gevaccineerd.

Ook de voedselpakketten actie is nog steeds nodig, veel dagloners zijn met hun gezin afhankelijk van de pakketten met onder andere rijst, meel, thee en andere levensmiddelen.

Het wordt mooi duidelijk dat in de breedte van het project nog steeds op verschillende manieren hulp kan worden geboden. Het ouderenhuis is bijvoorbeeld, nog elke dag heel belangrijk voor de dakloze ouderen in de sloppenwijk. De waterpomp wordt dagelijks gebruikt door veel inwoners van de sloppenwijk, ongeacht afkomst of geloof. Op het basis- en voortgezet onderwijs wordt op aangepaste wijze dagelijks (Christelijks) onderwijs gegeven. Ook de catechisatie wordt elke dag belegd voor zowel kinderen als volwassenen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.