VERHALEN

Op het randje van de dood

Op een dag wordt Sylvester Bhatti gebeld door het asielzoekerscentrum in Heerlen. Aisha*, een jonge vrouw van 30 jaar, heeft een zelfmoordpoging ondernomen en ligt bewusteloos in het ziekenhuis. Na drie dagen komt Aisha bij en keert ze terug naar het asielzoekerscentrum in Heerlen. Sylvester bezoekt Aisha en hoort de reden van haar daad. Aisha had te horen gekregen dat ze teruggestuurd zou worden naar Pakistan nadat ze al vier jaar in Nederland was. Uit angst en wanhoop heeft Aisha de zelfmoordpoging ondernomen. Sylvester neemt haar mee naar zijn huis waar ze een half jaar woont en opgenomen wordt in de familie Bhatti. Sylvester begint aan het puzzelwerk voor een nieuwe aanvraag. De papieren van Aisha waren in orde, maar door gebrek aan een goede structuur en een goede communicatie van de informatie werd ze toch afgewezen. Na het op orde brengen van de benodigde informatie wordt een nieuwe procedure gestart en na nog een jaar in een ander asielzoekerscentrum gewoond te hebben krijgt Aisha toestemming om in Nederland te blijven. Aisha woont nu in Zaandam.*Om veiligheidsredenen is de echte naam van de betreffende persoon gewijzigd.

Lees meer »

Het aangrijpende verhaal van Sylvesters broer.

Eind 2012 besluit Sylvester Bhatti om kerst samen met zijn vrouw en kinderen in Pakistan bij zijn ouders en verdere familie te vieren. Sylvester weet niet dat zijn broer op 12 juli van dat jaar een verzoek om bescherming heeft aangevraagd. De bescherming is nodig, omdat hij met de dood bedreigd wordt vanwege zijn activiteiten voor de kerk en voor andere christenen. Dit verzoek werd afgewezen. 

Lees meer »

Het onstaan van Stichting PECA

Het is in 2007 als Sylvester Bhatti een oudere Pakistaanse christin ontmoet. Ze leeft op straat, haar asielaanvraag in Nederland is afgewezen en haar dossier is gesloten. Mensen ‘gebruiken’ haar als schoonmaakster en deze 65-jarige vrouw heeft het leven van een slavin. Sylvester neemt haar tijdelijk in huis en zoekt alle puzzelstukjes, die er nodig zijn om een nieuwe procedure te beginnen, bij elkaar. Na een half jaar wordt een nieuwe aanvraag procedure gestart, de vrouw kan vanaf dat moment weer in een asielzoekerscentrum wonen. Na enige tijd krijgt ze wel toestemming om in Nederland te blijven, en ze woont nu in een eigen huisje in Amersfoort bovendien krijgt ze het respect dat ze verdient. 

Lees meer »