Het Corona Virus in de sloppenwijk 'Khaliq Nagar'

In Pakistan grijpt het Corona Virus (COVID-19) om zich heen, de Pakistaanse regering heeft in navolging van andere landen in de regio het besluit genomen om zeer strenge maatregelen te nemen. Deze belangrijke veiligheidsmaatregelen zijn er om de verspreiding van het virus tegen te gaan en de bevolking van Pakistan te beschermen. Alle kerken, scholen, universiteiten, trouwzalen, winkelcentra en zakencentra zijn gesloten. Deze maatregelen hebben ernstige gevolgen voor de christenen in Pakistan en voornamelijk in de sloppenwijk 'Khaliq Nagar' waar Stichting PECA werkt onder project 'The Saviours Welfare'. 

De christenen in Khaliq Nagar zijn afhankelijk van hun dagloon, hun dagelijkse inkomen. Dit hebben ze nodig om te voorzien in de basisbehoeften: onderdak, voedsel, drinken en medicijnen. In deze basisbehoeften kan helaas niet meer worden voorzien. Deze basisbehoeften zijn wel noodzakelijk, want als de inwoners van Khaliq Nagar niet meer kunnen eten en drinken dan gaat hun weerstand nog verder achteruit en worden ze extra vatbaar voor COVID-19. 

Op de avond van 18 maart sprak de premier Imran Khan, de natie toe en riep de mensen op om thuis te blijven, hij drong aan op het strikte naleven van de maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Daarbij gaf hij aan verschillende overheidsinstanties ook toestemming om het nagaan van de stappen te waarborgen en te controleren. 

De Savioursschool en de Saviourschurch zijn gesloten, de Christenen in Pakistan kunnen niet voorzien in hun basisbehoeften en hebben geen sociale zekerheid. Het lijkt of er niemand naar de allerarmste en kwetsbaarste Christenen in Pakistan omziet. Toch weten de Christenen in Pakistan ook in deze grote zorgen zich verbonden aan hun hemelse vader. 

Stichting PECA wil u vragen hen op te dragen in uw gebeden en ook een donatie te doen zodat Stichting PECA kan voorzien in de basisbehoeften van deze Christenen. Mocht u willen doneren dat kan dat op dit rekeningnummer: NL19INGB0006519630, t.n.v. Stichting PECA, onder vermelding van corona pakistan.

STICHTING PECA I PROJECT: 'THE SAVIOURS WELFARE' I COVID-19 I SAVIOURSSCHOOL I SAVIOURSCHURCH I

Ps. Wellicht kan een donatie om te voorzien in de basisbehoeften deze Christenen in Lahore een alternatief zijn voor de collecte zondags in de kerk, die er waarschijnlijk nu niet is...

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.