Update situatie in Pakistan (SEPTEMBER)

De situatie in Pakistan is de laatste weken erg veranderd, de Lock Down is opnieuw opgeheven en de economie is weer opgestart. Daarbij kunnen ook veel activiteiten in kerken en scholen weer opgestart worden.

De voedselpakketten actie is afgebouwd omdat The Saviours Welfare de zelfredzaamheid van de mensen niet in de weg wil staan. Er zijn wel pakketten nog beschikbaar, deze worden alleen gegeven aan de mensen die het echt hard nodig hebben.

Een groot aantal mensen kan langzaam weer aan het werk bij de steenfabrieken of aan het werk bij de rijke mensen thuis als tuinman, schoonmaker of elektricien. Echter een deel van de mensen is ook zijn of haar baan verloren…

In de sloppenwijk Khaliq Nagar in Lahore zijn de mogelijkheden er ook om een aantal zaken weer op te starten. De Saviourschurch is nu al weer aantal weken open en er zijn weer diensten. Waar mogelijk gebeurt dit op 1,5 meter afstand.

De Saviours school is weer geopend met inachtneming van de regels, in Pakistan zijn die strenger als in Nederland. Zo mag je pas vanaf twaalf jaar naar school, onder de twaalf jaar volg je het onderwijs thuis. Ook moeten de kinderen op de school 1,5 meter afstand houden van elkaar en van de docenten. Daarnaast is het gebruik van mondkapjes, spatschermen en desinfectiegel verplicht.

Deze regels neemt het bestuur van project: ‘The Saviours Welfare’ in Pakistan in acht en probeert deze op een juiste wijze uit te voeren.

Een groot deel, zo’n 50%, van de leerlingen is ouder als 12 jaar omdat ze pas op oudere leeftijd beginnen met het volgen van onderwijs. Hierdoor kunnen veel kinderen nu dus wel naar school, de andere kinderen ontvangen van de docenten huiswerk om thuis te maken en kunnen dit een keer in de week met hun ouders en de docent bespreken.

The Saviours Welfare loopt met de herstart van de school en de kerk op tegen een aantal problemen. Lagere inkomsten in Pakistan zelf is een van de problemen, want de mensen zijn vaak hun werk kwijt door de corona uitbraak en kunnen dus niet de school van hun kinderen betalen en kunnen ook géén bijdrage leveren bij de kerkdiensten.

Dit zorgt ervoor dat er minder geld beschikbaar is bij The Saviours Welfare omdat de vaste lasten gelijk blijven en de kosten om de corona maatregelen na te leven erbij komen. Hierin probeert Stichting PECA te helpen en te ondersteunen. De hoop is dat een deel van de inkomsten in Pakistan in de nabije toekomst weer terug komt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.