Steenfabrieken gaan weer open eind februauri!

In Pakistan gaat het goed met betrekking tot het corona virus, het land is niet meer in Lock Down en ook het aantal corona gevallen lijkt minder te worden. De kinderen in de sloppenwijk: ‘Khaliq Nagar’ kunnen ook ‘gewoon’ naar school.

De dagloners van de steenfabrieken kunnen eind februari; begin maart, waarschijnlijk weer aan het werk, dan gaan de steenfabrieken weer open na een periode van sluiting vanwege corona gevolgd door een periode sluiting door een grote hoeveelheid smog in de stad.

Het werk bij de rijkere mensen thuis wordt alweer uitgevoerd, mannen of vrouwen uit de sloppenwijk die werken als loodgieter, tuinman, schoonmaker of een ander beroep op locatie kunnen weer aan het werk.

Dit zorgt ervoor dat voor een deel van de arbeiders het dagloon weer terug is, echter de dagloners van de steenfabrieken hebben pas eind februari een dagloon, tot die tijd leven ze van een klein beetje gespaard geld en de hulp van project: ‘The Saviours Welfare’. Per dag worden weer zo’n 9 pakketten uitgedeeld aan betrokkenen bij de kerk en de school.

Stichting PECA wil u vragen waar mogelijk de noodhulpactie financieel te steunen, zodat de mensen in de sloppenwijk de hoop niet verliezen. Door uw steun in de vorm van voedselpakketten krijgen ze dat steuntje in de rug wat zo nodig.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.