40° garden Celsius in de sloppenwijk

Op dit moment is het zomervakantie in Pakistan, na de start van het nieuwe schooljaar in april is er een aantal maanden lesgegeven. Nu is er enkele weken geen onderwijs, zomervakantie. Docenten zijn deels aan het werk voor de kinderen met achterstanden, en hebben deels ook zomervakantie. Veel van de kinderen zijn gewoon in het hostel omdat ouders op de steenfabrieken werken.

Het waren drukke maanden voor het personeel van project: ‘The Saviours Welfare’ dit jaar hebben we ruim 50 leerlingen meer op het basis- en voortgezet onderwijs. Dit komt door vele aanmeldingen bij het begin van het nieuwe schooljaar in april. Door het bestuur ter plaatse is de beslissing genomen deze extra aanmeldingen onderwijs te bieden. Schoollokalen bieden de ruimte, docenten zijn er voldoende. Er moest wel nieuw en extra lesmateriaal aangeschaft worden, naast extra schooluniformen en nieuwe schoolbanken. Het grote aantal extra leerlingen geeft ook dat The Saviours Welfare het hostel heeft moeten uitbreiden. Dit zijn investeringen die een impact hebben, we zijn vanuit Stichting PECA blij dat wij daarin een belangrijke rol kunnen spelen door de sterke achterban hier in Nederland.

Het zijn hete maanden in Pakistan. Dagelijks zijn de tempraturen tussen de 35° en 40° graden Celsius. Kinderen van het hostel slapen ’s nachts op het platte dak van het gebouw. Hier is het koel en is frisse lucht. Ook zijn er separaat in de kamers van het hostel airco’s geplaatst.

Gezinnen hebben het lastig

Veel gezinnen ervaren nog dagelijks de gevolgen van de enorme regenval en overstromingen van de zomer van 2022. Huizen zijn niet altijd goed hersteld en veel gezinnen hebben niet meer de banen die ze daarvoor hadden met betere inkomens. Ook inflatie heeft in dezelfde periode zijn tol geëist.

Op dit moment is in mindere mate opnieuw veel regenval, opnieuw komt water te staan in de sloppenwijk. In mindere mate als in de zomer van 2022, al geeft het opnieuw problemen en veel ongemak. Nog dagelijks delen de medewerkers van project The Saviours Welfare noodhulp pakketten uit aan inwoners van de sloppenwijk die dit nodig hebben.

Om in deze noodhulp te kunnen blijven voorzien is uw hulp nodig. De pakketten worden gegeven op wijze waarbij de lange termijn centraal staat. Pakketten wordt gegeven aan mensen betrokkenen bij de school en kerk. Een noodhulp pakket, met meel, rijst, verse groenten, zeep en andere levensmiddelen maakt voor veel gezinnen het verschil. Het verschil tussen rondkomen of geld moeten lenen en hiermee in schulden terecht te komen.